Groep 3/4

Dit schooljaar hebben we twee groepen 3-4 die tegenover elkaar zitten op de eerste verdieping. In groep 3/4 A staan juf Heleen (ma t/m do) en juf Mira (vrijdag).  In groep 3/4 B staan juf Michelle (ma t/m woe) en juf Karin (do en vrij) voor de groep.

 

Wat doen wij in de groep? 

In groep 3 staat het lezen en schrijven centraal. Dit doen we met de methode Veilig Leren Lezen en Pennenstreken. Alle letters die wij geleerd hebben komen in de letterboom en op het letterbord.  We zijn druk aan het oefenen met 'zoemend lezen' en kunnen al steeds meer woordjes lezen. 

Met rekenen gaan we dit jaar het splitsen t/m 10 leren. Gaan we aan de slag met sommen, maar we gaan ook kijken naar de getallenlijn. Wie zijn de buren? Hoe schrijf ik het getal? Wat voor sprongen kan ik maken en waar kom ik dan uit? 

In de klas werken we met het planbord. Hierop kunnen we kiezen als we klaar zijn en hebben we nog tijd en ruimte om spelletjes te spelen, in de stempelhoek, of bouwhoek. Of nog even lekker met de klei, lego of knex te spelen. 

In groep 4 gaan we verder met het lezen oefenen. We oefenen dit wel een aantal keer per dag. Het lezen moeten we goed onder de knie hebben, zodat we straks ook het begrijpend lezen kunnen gaan oefenen. 

Met rekenen gaan we dit jaar de keersommen oefenen. De getallenlijn, rekenen met geld, klokkijken en sommen maken blijven natuurlijk ook volop aanwezig! 

Naast de vakken die groep 3 en 4 apart doen, hebben we ook heel veel vakken samen. Zo hebben we 2 keer per week samen tekenen of handvaardigheid, muziek, gym en kanjertraining lessen. 

 

 

© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl