Kleuters

Wij zitten met drie kleutergroepen op de benedenverdieping. In groep 1/2 A staan juf Maaike (ma t/m woe) en juf Irma (do en vrij). In groep 1/2 B juf Evelien (ma t/m woe) en juf Cindy (do en vrij) en groep 1/2 C heeft juf Els (ma t/m do) en juf Evelien (vrij) als juf.

Wat doen wij in de groep?

Wij werken in thema’s die aansluiten bij onze beleveniswereld. De juffen leren ons tellen, de cijfersymbolen, vertelt verhalen, leert ons versjes, liedjes, naar klanken luisteren in woorden.

Tijdens ons spel brengen wij het geleerde in praktijk.

Wij hebben een gezellige huishoek, die vaak verandert om aan te sluiten bij het thema. In de bouwhoek maken we samen prachtige bouwwerken.

De kasten staan vol leuke spelletjes.

Iedere dag werken de juffen wel met een groepje kinderen om iets moois te knutselen. We leren dan gelijk verschillende vouwen, prikken, knippen, plakken, tekenen, schilderen.

Twee keer per week hebben we gym in onze speelzaal op school. We klimmen en klauteren, dansen op muziek of spelen een spel samen.

Twee keer per week krijgen wij een Kanjer les. Kanjertraining bestaat uit een verhaal over Max met oefeningen om de sfeer in de klas goed te houden of te verbeteren. Voor vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect.

Natuurlijk spelen we iedere dag lekker buiten en gaat de schuur open. Daar staan de karren, fietsen, steppen en klossen.

Soms maken we met de groep een uitstapje naar het bos, museum of de speeltuin.

 

 

© 2013-2022 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl